Budak Nakal

Quotes of The Day

more Quotes

Wednesday, 30 November 2011

Tutorials : Tab Menu



hah .. korang ni , nampak je tutorials , cepat2 klik .. >,< 
dah2 .. out of topic pulak -_-

Cara nak Buat Tab Menu :

korang pgi ke Dashboard > Settings > Posting
pastu korang pgi ke edit pages >> meh sini saya tunjukkan !
#klik untuk tumbesaran yg lebih sihat : )

haaaa .. kalau die ade cakap "You have unsaved change . Are you sure you want to leave this page ?" haaaa .. korang tkan la leave this page :)
.

teruskan ke EDIT PAGES ..

kalau korang first time buat ni , tekan tab .. kan die ada beri dua pilihan kan ? sidebar atau tab .. kalau sidebar di tepi , kalau tab , bawah header .. so , korang pandai2 lah pilih sendiri :)

pastu , korang tekan create a page atau dia secara automatic pgi kat page tu  ..
pastu korang taiplah apa yg korang nak .. then , tekan publish page ..

>> SELAMAT MENCUBA <<

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...